KTTK Pingouin

contact
26/03/2006
Werchter C - Pingouin B
De B-ploeg zit al een tijdje in het slop. Het blijkt steeds moeilijker spelers te vinden voor alle ploegen. Voor de B-ploeg heeft dit als resultaat gehad dat ze al 6 weken op rij verloren. Lees in dit matchverslag wat ze gisteren gedaan hebben.

Derde man?

Het besef groeide dat de negatieve spiraal toch eens doorbroken moest worden. Komende van de top 3 halverwege seizoen, afgezakt plaats 7. Mathematisch was het nog mogelijk maar we willen niet derde laatste eindigen. We krijgen versterking uit de A-ploeg van Johan. Mogen we al op 4 matchen rekenen? Met ondergetekende als enige vaste speler in de B en Diane als versterking uit de C-ploeg, missen we een vierde (technisch gezien, derde - maar die uitleg bespaar ik jullie) man.

Zweten

Terwijl Diane nog de ploegsamenstelling voor de Dames 's anderendaags probeert af te maken, trekt Johan een geleend paar sportschoenen van min of meer de juist maat aan en zie ik dat onze tegenstanders D2 (Kris Van Meldert en Michel Claessens), D4 (Maarten Van Steenbeek) en E2 (Rob Van Den Bergh) zijn. Ik probeer het hoofd koel te houden.

We gaan gelijk uit de startblokken. Johan en ik winnen onze eerste match. Ik win met moeite tegen de E2 die van mij gerust D6 mag zijn. 1 - 2 (met WO) Johan wint weer hoewel de schoenen knellen want zijn topspin lukt helemaal niet. Diane verliest haar eerste match. 2 - 3 Als dan Diane wint tegen de eerste van Werchter en ik win tegen mijn naamgenoot, beginnen we te geloven dat we echt in goede vorm zijn en dat we iets kunnen doen. 3-5

Voor de derde keer op rij speelt Diane, nu een spannende 5-setter waarin ze de duimen moet leggen tegen de D4. Johan wint niet zonder moeite tegen de jongste van de D2's. 5-6

Ik maak geen schijn van kans tegen Kris en verlies in een korte match. Door onze WO speelt Diane alle matchen achter elkaar, de laatste tegen de E2. Een thriller, op dit moment van de match. Het wordt beslist in een belle waarin Diane 3-7 achter komt, 8-10 voor, 11-10 achter en harmonica-gewijs de match binnenhaalt met 11-13. 7 - 7 Zweet.

Tot het licht uit gaat

Nog twee D2's te gaan. Johan is ondertussen gewend aan de schoenen en wint zijn match. Ook de laatste match wordt beslecht in de belle. Waar Diane begon te vrezen voor een gelijkspel terwijl ik 8-4 achterstond, leek mijn tegenstander minder ge´nspireerd en hebben enkele goede opslagen en topspins mij de overwinning kunnen geven.

Einduitslag 7-9. Pingouin B wint een plaats en staat stevig in het midden van het klassement op de zesde plaats.

In onze overwinningsroes drinken we er nog eentje (+-) aan de gezellige bar van Werchter en wanneer ze de lichten uit doen beseffen we dat het al 1u30 is en tijd om naar huis te gaan.

Maarten
Reacties

Er zijn geen reacties op dit artikel.

Je kan niet meer reageren op dit artikel.