KTTK Pingouin

contact
17/11/2005
In memoriam Edouard Baudot
Beste tafeltennisliefhebber,

Met spijt in het hart, maar tevens gevoelens van oprechte dank voor wat hij betekend heeft en ook altijd zal blijven betekenen voor onze vereniging, delen wij u hierbij mede dat wij gisteren afscheid genomen hebben van onze geliefde Erevoorzitter, de Heer Edouard Baudot, vorige vrijdag verleden op 84-jarige leeftijd.


Edouard was in vele opzichten een uitzonderlijke man. Reeds in 1946 ging hij van start als competitiespeler voor TTK Pingouin Leuven. Zijn laatste officiŽle wedstrijd in ons midden dateert van februari 2005. Hij was dus 59 jaar lang onafgebroken aktief als competitiespeler voor eenzelfde vereniging, een absoluut unicum in de geschiedenis van het Belgische tafeltennis. Tientallen jaren lang was hij de bezieler en sterkhouder van de eerste seniorenploeg van Pingouin. Tevens is hij kampioen van Vlaanderen bij de 80-plussers.

Gedurende meerdere decennia leidde hij als een zorgzame voorzitter onze vereniging. Vooral tijdens de turbulente jaren 70, toen het ledental onder de 10 dook, was zijn onverdroten inzet bepalend voor het voortbestaan van onze inmiddels tweede oudste Belgische tafeltennisclub. De toelating in 1983 om de titel van ®Koninklijke® vereniging te mogen dragen, was voor hem een enorme opsteker. Toen ik begin de jaren negentig de eer kreeg om hem op te volgen als voorzitter, was de Pingouin-trein door zijn goede zorgen al lang opnieuw vertrokken en op kruissnelheid. Als blijk van erkentelijkheid, werd Edouard prompt tot Erevoorzitter benoemd.

Na de sportieve splitsing van Brabant, vond hij dat de tijd gekomen was om zijn rijke ervaring ter beschikking te stellen van het nieuwe Vlaams-Brabant en Brussel. Hij werd er Voorzitter van de Provinciale Tuchtcommissie.

Zijn grote sportieve en bestuurlijke verdiensten zijn ook bij de Sportdienst van de stad Leuven niet onopgemerkt gebleven. Hij werd ervoor beloond met de titel van Laureaat van de Trofee voor Sportverdienste. Een hele eer, want deze trofee wordt slechts eenmaal per jaar uitgereikt aan ťťn enkele topatleet, woonachtig in groot-Leuven.

Zijn teamspirit was werkelijk fenomenaal. Enkele jaren geleden besloot hij om samen met zijn echtgenote van een welverdiende oude dag te gaan genieten aan de Belgische kust. Een eenvoudig telefoontje was echter steeds voldoende om hem, als kranige tachtiger, speciaal terug te laten sporen van Oostende naar Leuven voor een competitiewedstrijd temidden van zijn vele vrienden van Pingouin.

Dankzij zijn enorme wilskracht, werd hij enkele maanden geleden nog opnieuw volledig genezen verklaard van een eerste aanslag door zijn ziekte. Hij was toen vastbesloten om ook nog een zestigste competitiejaar rond te maken bij zijn KTTK Pingouin Leuven.Hij stond erop om als eerste clublid zijn aansluiting voor het seizoen 2005-2006 te betalen. Het lot heeft er anders over beslist.

Bestuur en spelers van KTTK Pingouin Leuven betuigen hierbij hun oprechte gevoelens van medeleven aan echtgenote Lea en de zonen Edmond, Willy en Paul, bij het heengaan van hun geliefde echtgenoot en vader.

FranÁois Overloop
Voorzitter KTTK Pingouin Leuven
Reacties

Er zijn geen reacties op dit artikel.

Je kan niet meer reageren op dit artikel.