KTTK Pingouin

contact
20/10/2005
Een druk tt-weekend
Onze voorzitter speelt vele rollen in de club. Naast speler in de D-ploeg, is hij ook supporter, chauffeur en coach. En dat allemaal op één weekend... Zijn verslag van het afgelopen weekend, inclusief het nationaal jeugdcriterium in Louvain-La-Neuve.


Beste,

Hierbij graag het relaas van uw voorzitter ivm het afgelopen weekend. Vrijdagavond gaan we als speler aan de slag in de D-ploeg, te gast bij het sterke Tacko Kortenberg B. De ontmoeting wordt afgesloten met een zwaar 12-4 verlies, mede omdat André zijn derde wedstrijd moet stopzetten met een spierscheuring in de kuit, waardoor allicht ook nog twee tot drie weken buiten strijd.

Ondertussen spelen onze Heren A in 1° provinciale uit bij TTC Den Hoek A. Johan (C6) speelt een dijk van een wedstrijd en slaagt erin als vierde speler 3 van zijn 4 tegenstrevers opzij te zetten. Tom (C0), Philippe (C2), en Alex (C2), zijn echter minder geïnspireerd en komen samen niet verder dan een matige 4 op 12. Gevolg: andermaal een nipte 9-7 nederlaag. Ons A-team, pas gepromoveerd van 2° provinciale, komt hierdoor onderaan in de rangschikking terecht. De volgende wedstrijd, op vrijdag 28 oktober thuis tegen TTW Hurricane Wemmel B, wordt meteen een erg belangrijke.

Zaterdagnamiddag gaan we supporteren voor onze Dames A, vorig jaar vanuit de provinciale reeks naar Landelijke gepromoveerd. Onze dames doen het hier verrassend goed: ze staan ongeslagen aan de leiding, met 1 punt voorsprong op o.m. Atelia Gent, de tegenstrever van de dag. Een erg belangrijke wedstrijd dus voor onze dames, die meteen furieus van start gaan en de nrs 1 en 2 van Gent weten te verslaan. Vervolgens gaan ze door op hun elan en winnen ze de ontmoeting zelfs met droge 10-0 cijfers. Een dikke proficiat voor Tineke, Nathalie en Diane.

Zondagmorgen opnieuw vroeg uit de veren, want om 9u30 moeten we al met Tom en Tineke aanwezig zijn in Louvain-La-Neuve, om ze doorheen de 1° fase van het Nationaal Jeugdcriterium te coachen. De aanblik in het Centre Blocry is zoals steeds erg imposant: 2 sporthallen helemaal volgestouwd met 60 wedstrijdtafels. Voor Tom bij de junioren en Tineke bij de kadetten wordt de confrontatie met de overwegend franstalige collega's een moeilijke karwei.
In het Belgische tafeltenniswereldje staan de meeste en zwaarste kanonnen nog altijd opgesteld ten zuiden van de taalgrens, wat ook blijkt uit de deelnemerslijst van de 3 hoogste afdelingen: Totaal spelers: 96, waarvan Vlaams: 25 (26%), waarvan Vlaams-Brabants: 2 (8%), waarvan Pingouin Leuvens: 2 (100%). Alle gerenommeerde Belgische clubs zijn van de partij: o.m. de pingouins uit Leuven, de leeuwen van Lion Braine, en de Luikse ...euh...hmm...titi's???van TITI Oupeye.

Enfin, Tom en Tineke gaan allebei aarzelend van start en verliezen vrij afgetekend hun eerste partij. Als coach zie je de bui dan al hangen en is het meteen al het moment om een serie van peptalks te produceren. Gelukkig gaan ze beiden geleidelijk aan steeds beter spelen; na de middag bereiken ze zelfs een verbluffend hoog spelpeil. Uiteindelijke balans van de ontmoeting: allebei 4 maal matchwinst in 7 ontmoetingen met zowel voor Tom (C0) als Tineke (C0) een B6-winst op hun palmares.
Om 18u verlaten we het Centre Blocry, vermoeid maar tevreden. De kids vooral fysiek vermoeid; de papa eerder onderhevig aan psychische uitputtingsverschijnselen, want veertien opeenvolgende matchen coachen met de verwachting dat je na elke set de juiste tactische richtlijnen geeft, kruipt flink in de kleren. Toch wel de moeite waard, want Pingouin gaat met twee spelers door naar de 2° fase, waarvan later opnieuw bericht.

Groetjes en tot binnenkort,

uw voorzitter
Reacties

Er zijn geen reacties op dit artikel.

Je kan niet meer reageren op dit artikel.