KTTK Pingouin

contact
07/05/2007
Interview

Je kan hier het interview lezen dat het blad van de vttl "Tafeltennis Vlaams-Brabant en Brussel" purbliceerde in zijn recentste uitgave, naar aanleiding van de prestatie van Diane en Nathalie op de Belgische kampioenschappen.

Interview

Tijdens de Belgische kampioenschappen zijn Diane de Paepe en Nathalie D'Hondt er in geslaagd om bij het damesdubbel C het felbegeerde goud in de wacht te slepen. Een dubbelinterview...


Wie ben je, hoe oud ben je en sinds wanneer
speel je tafeltennis?

Diane: “Ik ben Diane De Paepe, psycho-pedagogisch werker in een CLB (Centrum voor Leerling Begeleiding) en ben een beginnende veteraan. De
eerste keer dat ik een pallet vast had was op mijn 6e in de garage tegen mijn papa.
Nathalie:Ik ben Nathalie D'hondt, 22 jaar, en ik speel reeds sinds mijn 8 jaar tafeltennis. 12 jaar ondertussen dus al.

Wat is je beste prestatie tot hiertoe?

Diane:Mijn beste prestatie tot nu toe is Belgisch kampioen dubbel Dames in de C-reeks.
Nathalie:Mijn beste prestatie is natuurlijk de Belgische titel die ik dit jaar bereikt hebt met Diane De Paepe in Dubbel Dames C. Verder zijn er nog twee andere prestaties waar ik nog steeds enorm trots op ben. Dit jaar ben ik namelijk eerste van Vlaanderen geworden bij Enkel Dames C en 6 jaar geleden (denk ik toch) tweede van België in enkel dames C.”

Wat hoop je nog te bereiken (qua klassement, prestaties, ...)?

Diane:Qua klassement hoop ik ooit nog B4 te worden en hopelijk kan ik ooit nog in 1e nationale spelen.
Nathalie:Ergens heb ik nog steeds een kleine hoop/droom om ooit bij te top te geraken, maar ja ik weet natuurlijk dat er daar veel training en inspanning voor nodig is en dat kan ik er nu niet meer voor opbrengen.
Langs de andere kant heb ik een enorme vooruitgang geboekt sinds ik lid ben bij KTTK Pingouin. De ploegen clubsfeer, de aanstekelijke motivatie en natuurlijk het feit dat we nu in tweede nationale spelen met de dames, heeft ervoor gezorgd dat ik nu terug op een niveau speel waarvan ik enkele jaren geleden dacht nooit meer te kunnen bereiken. Uiteindelijk zou ik al enorm tevreden zijn om ooit B2 te kunnen worden.

Wie is je idool?

Diane:Mijn idool is mijn dochter. Door haar stijgende prestaties trek ik me aan haar op.
Nathalie:Tineke Overloop natuurlijk! Echt een idool die bij de top van of de wereld hoort heb ik niet echt, maar ik kan er wel enorm van genieten om naar een match te kijken van topniveau!

Schets in het kort je verloop van clubs en klassement en wat was je initiele klassementsambitie?

Diane:Vanaf mijn 16e ben ik gestart in KTTK Pingouin Leuven en daar zal ik waarschijnlijk blijven spelen tot ik ermee stop. Mijn damesklassement is geëvolueerd van NG naar C6, dan C4, C2 en pas dit jaar C0. Bij de heren speel ik al een paar jaar in 3e provinciale en ben ik D4
Nathalie:8 jaar tot 14 jaar: Kttk Vilvo van NG tot C4 , 14 jaar tot 20 jaar : Ttk Humbeek van C4-B6-C0, 20 Jaar – 22 jaar: van C0 naar …. Wie weet

Wat is je huidige link met het tafeltennis?

Diane:Tafeltennis is voor mij een familiegebeuren. Zowel mijn man als 3 kinderen beoefenen deze sport. Ik ben dan ook zeer fier op hun prestaties. Zo is mijn dochter Tineke Overloop intussen B 6 en mijn zoon Tom ook B6. Mijn jongste zoon Bart is slechts E4 omdat hij vooral met voetbal bezig is. Als interclubverantwoordelijke maak ik deel uit van het bestuur en al mijn vrije tijd staat in het teken van tafeltennis. In Pingouin heb ik de jeugdwerking opgestart en ben ik initiatietrainster. Ik ben dus interclub-verantwoordelijke, voorzittersvrouw, coach en teamspeelster van mijn dochter
Nathalie:Ik speel nu twee keer per week competitie: vrijdagavond bij de heren (2e provinciale) en op zaterdag met de damesploeg (2e nationale) in Pingouin. Verder ga ik op dinsdagavond nog af en toe een beetje vrij spelen.

Welke zijn je hoogte -en dieptepunt van je tafeltenniscarriere?

Diane:Hoogtepunt: Vorig jaar toen we eindronden mochten spelen om op te gaan naar 2e nationale. Ik vond het geweldig om van 1e provinciale te stijgen naar landelijke en onmiddellijk door te stijgen naar 2e nationale. En het succes zet zich verder want we zijn dit jaar 3e geëindigd in deze reeks. Het zou mooi zijn als we in de toekomst in 1e nationale zouden kunnen spelen.
Een dieptepunt was de opgelopen kwetsuren, waardoor ik toch enkele maanden uit gebleven ben. Jarenlang heb ik hetzelfde klassement behouden omdat ik mijn energie voornamelijk stak in het aanleren van tafeltennis aan mijn 3 kinderen. Deze tijdsinvestering heeft intussen wel zijn vruchten afgeworpen. Het deed wel pijn in mijn hart dat Tom dit jaar naar een andere club moest overstappen (Vilvoorde) om daar op landelijk niveau te kunnen spelen. Gelukkig blijft hij progressie maken en kan hij volgend jaar zelfs in 2e nationale spelen.
Nathalie:Als ik enkel naar mijn klassement kijk, had ik in Humbeek het hoogste klassement: nl B6. Maar
het jaar nadien heb ik door omstandigheden mijn motivatie verloren en dacht ik eraan om zelfs te stoppen met spelen. Gelukkig belde Diane me dan op een dag op om te vragen of ik eventueel niet geïnteresseerd was om bij hen te komen spelen en om de damesploeg te versterken. Ik heb het me nog nooit beklaagd dat ik toen ben overgestapt naar Pingouin want nu heb ik echt het gevoel dat ik op een hoogtepunt zit in mijn tafeltenniscarriere. De sfeer is er super, iedereen is enorm vriendelijk. En ook de gedrevenheid van mijn ploegleden heeft ervoor gezorgd dat ik terug 100% gemotiveerd ben om te blijven spelen en wie weet wat nog allemaal te bereiken… Misschien zelfs om ooit te kunnen stijgen naar 1 ste nationale J met onze damesploeg.

Reacties

Er zijn geen reacties op dit artikel.

Je kan niet meer reageren op dit artikel.