KTTK Pingouin

contact
02/01/2007
Beker van BelgiŽ: Tineke verslaat B0-speelster.
De laatste officiŽle wedstrijd van 2006: de clash in de beker van BelgiŽ dames tussen Pingouin, 2e nationaler en momenteel de sterkste damesformatie van Vlaams-Brabant, en Kobelco Vedrinamur, met damesteams in superdivisie en 1e nationale eveneens toonaangevend in de Maasprovincie.

Eerste in 30 jaar

De Waaltjes kwamen met een zeer sterk team naar het Redingenhof afgezakt: Van Kerm Caroline (B0/C0), Lucas Celine (B0/C0) en Rosart Charlotte (B0/B6). Een moeilijke klus voor onze dames Nancy (B4/D2), Tineke(B6/D2) en Diane (C0/D4).

De eerste twee wedstrijden werden gelijktijdig gespeeld. Nancy ging moedig van start tegen Celine, won zeer vlot de tweede set, maar moest na een felbevochten derde set uiteindelijk met 1/3 de duimen leggen. Ondertussen vertwijfelden Waalse gezichten aan de tafel ernaast: Tineke speelde een dijk van een wedstrijd en nam overtuigend de maat van haar tegenspeelster Caroline. Onze Leuvense youngster produceerde aan de lopende band krachtige topspins gevolg door snoeiharde smashes. Als de Waalse al eens zelf in de aanval kon gaan, werd ze meestal genadeloos gecounterd. Resultaat: een droge 3/0 uitslag. Een uitzonderlijke gebeurtenis: niet alleen de eerste zege van Tineke tegen een B0-speelster, maar ook de eerste overwinning van een Pingouin speler of speelster tegen een B0-klassement voor zover mijn tafeltennisgeheugen reikt, en dat is inmiddels toch al bijna 30 jaar.

Volgende ronde?

De volgende wedstrijd was tussen Diane en Charlotte, de sterkste Naamse speelster. Moedig verweer van onze Leuvense, vooral in de eerste twee sets, maar toch een 0/3 verlies en dus een 1/2 tussenstand. Om nog kans te maken op een overwinning, moesten nu onze Leuvense dames het dubbelspel winnen. Niet onmogelijk, want ons dubbel Nancy-Tineke was tot dusver steeds erg sterk en na een half seizoen nog steeds ongeslagen. De eerste twee sets werden echter verloren met het kleinste verschil, waardoor een 1/3 verlies. Ondertussen was de stand dus opgelopen tot 1/3 , waardoor Nancy moest winnen van Caroline, want in de beker van BelgiŽ betekent winst van 4 wedstrijden meteen het einde van de ontmoeting. Nancy speelde andermaal een zeer verdienstelijke wedstrijd, maar moest in Caroline toch haar meerdere herkennen.

Verdinamur dus naar de volgende ronde. De Waaltjes waren evenwel bereid de resterende wedstrijden nog te spelen. Moeder Diane wou niet onderdoen voor de prestaties van dochter Tineke, en begon erg geconcentreerd aan haar wedstrijd tegen Celine. Onze Leuvense slaagde erin om met haar lange noppen het aanvalsspel van de Waalse volledig te ontredderen en won uiteindelijk ook met 3/2 in de belle. Jammer dat deze overwinning wegens de reeds officiŽle beŽindiging van de ontmoeting niet meer terecht komt op haar individuele uitslagenfiche.

Kleine kloof

De laatste wedstrijd tussen Tineke en Charlotte werd voortijdig stopgezet wegens blessure van de Waalse, andermaal bij een 10/7 voorsprong van Tineke in de eerste set. De Leuvense gastvrijheid getrouw, kregen de bezoekers nog onze traditionele croque-monsieur aangeboden. Uiteindelijk verliet iedereen tevreden het Redingenhof: de Waaltjes omdat ze kunnen overwinteren in de beker van BelgiŽ, onze Leuvense dames vanuit de wetenschap dat de kloof met de absolute Belgische top toch kleiner is dan eerder verwacht.

Pingouin dames: goed bezig!!!!!

Uw voorzitter
Reacties

Er zijn geen reacties op dit artikel.

Je kan niet meer reageren op dit artikel.